Close

Dames kwalificeren zich voor het WK!

Dames kwalificeren zich voor het WK!

Het Belgische damesteam padel kwalificeert zich voor het Wereldkampioenschap dat plaatsvindt in Lissabon van 14-20 november 2016.

Gent, 28 augustus 2016

Padel Belgium, de belgische padel federatie, organiseerde in het weekend van 27-28 augustus de kwalificatieronde van groep B voor het wereldkampioenschap padel 2016. Padel 4U2 Gent (Gentbrugge) ontving zo de nationale ploegen uit Finland, Zwitserland, USA en België. Deze teams namen het tegen elkaar op voor slechts 1 plaats op het WK.

Op zaterdag 27 augustus wonnen zowel België als de USA hun ontmoetingen tegen Finland en Zwitserland. Alle blikken werden dus gericht op de grote finale op zondagochtend. Een ontmoeting bestaat uit 3 opeenvolgende matchen (2 tegen 2) en het land dat eerst 2 matchen wint, wint de ontmoeting. De spanning was te snijden in Gent!

Het Belgische duo Laura Bernard en Caroline Hitimana wonnen vlot de eerste wedstrijd tegen Gina Gardner en Natalia De Biasi. Het duo Jana Bonnarens en Caroline Stevens moesten hun meerdere erkennen tegen het sterkste Amerikaanse duo Mia Sierra en Carla Rodriguez. De laatste en beslissende wedstrijd werd gewonnen door het duo Alexandra Berenger en Helena Wyckaert. Ze versloegen Ana Magrini en Mariana Talarico van de USA.

Het kwalificatietornooi van groep 1 vond reeds plaats in Den Haag in juni, waar Frankrijk de ontmoetingen won tegen Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten.

Het Belgische damesteam vervoegt dus het mannenteam dat reeds rechtstreeks gekwalificeerd was. Samen zullen ze dus deelnemen aan het Wereldkampioenschap in Cascais, Lissabon, Portugal en strijden voor de beste plaats tussen de beste landen ter wereld (12 bij de dames, 16 bij de heren).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *